ГолосUA
12:36 19/09/2010

Митники попередили контрабанду фарби вартістю понад півмільйона гривень

Митна служба порушила кримінальну справу за фактом незаконного переміщення товару на 473,6 тис. грн. за підробленими документами.

Про це повідомили у прес-службі ДМСУ.

До одного з українських портів на півдні надійшов вантаж «фарбувальна речовина». За документами переміщувалось 25,4 тони. Вантаж із фарбою прибув до України з індійського порту морським судном. Згідно з товаросупровідних документів фарбувальна речовина направлялась на адресу однієї з вітчизняних фірм.

Проте при проведенні огляду вантажу, митники виявили невідповідність реальних вагових показників товару (52,1 тонни) та показників, зазначених в супровідних документах (25,4 тонни). Це підтвердило і зважування контейнерів, про що було складено відповідні звіти та акти.

Тобто декларантом фірми-отримувача були подані фіктивні документи, в яких дані про вагу та вартість товару були занижені більш ніж у 2 рази. Такі дії свідчать про ухилення від сплати в повному обсязі податків та зборів.

В своїх поясненнях спійманий «на гарячому» декларант повідомив, що за допомогою комп’ютерної техніки підробив товаросупровідні документи на товар, замінив звіти про зважування сфальшованими та підробив підписи водіїв-перевізників та надав документи до митниці.

Вартість переміщуваних товарів складає 473,6 тис. грн. Така сума перевищує 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і становить великий розмір.

Порушено кримінальну справу за фактом злочину передбаченого ч.1 ст.201 Кримінального кодексу України.

 

Читайте также по теме