ГолосUA
19:05 09/03/2010

Міжнародна зовнішня політика – виклик для нового президента – політолог

Міжнародна зовнішня політика — це виклик для нового президента України. />  

Таку думку науковий директор Інституту Європейсько-Атлантичного співробітництва Олександр Сушко висловив сьогодні на прес-конференції у Києві, передав кореспондент ГолосUA.
 

«Моя суб’єктивна думка полягає в тому, що Януковичу було б комфортніше не вести ніякої зовнішньої політики. Тому що він не така людина, яка відчуває себе впевнено на цьому рівні. Активні міжнародні відносини, в тому форматі, в якому вони зараз ведуться, це суттєвий виклик особисто для Віктора Федоровича Януковича, який живе в іншому форматі, і іншій енергетиці, як на мене. Для нього суб’єктивно це дуже важко», — зазначив аналітик.
 

За його словами, це підтверджується і відомими «обмовками» Віктора Януковича. «Йому важко і ми це будемо відчувати практично у кожному векторі зовнішньої політики України, де буде особисто брати участь президент», — підсумував він.
 

Водночас фахівець зазначив, що два перших візити В. Януковича були чисто «ознайомчими». «Абсолютно не має значення у якій послідовності вони відбувалися», — зазначив він.
 

При цьому О. Сушко зазначив, що на сьогоднішній момент В. Янукович готовий співпрацювати за усіма напрямками міжнародної політики. «Він буде з усіма співпрацювати. Він дійсно максимально де ідеологізує ці стосунки. Всюди, де двері відчиняються він буде заходити і користуватися можливостями», — наголосив політолог.
 

Окрім цього він попередив, що у разі виникнення «проблем» всередині країні, у разі «делегітимізації» влади в Україні «двері перед Януковичем закриватимуться незалежно від його бажання».
 

Нагадаємо, що новий президент України 1 березня здійснив візит до Брюселя, а 5 березня – до Москви.
Якщо всередині країни будуть проблеми, то двері зачинятимуться.
 

А. Береза

 

Читайте также по теме