ГолосUA
19:18 07/02/2010

Міжнародні спостерігачі з РФ не зафіксували серйозних порушень під час другого туру виборів

Міжнародні спостерігачі з Російської Федерації не зафіксували серйозних порушень під час другого туру виборів Президента України.

Про це повідомив міжнародний спостерігач з Російської Федерації, член громадської палати РФ Олександр Брод, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, під час моніторингу столиці та Київської області міжнародні спостерігачі не зафіксували серйозних фальсифікацій. «Загалом ми задоволені перебігом виборів. Ми не помітили грубих порушень та фальсифікацій. У порівнянні з першим туром, вибори проходять на більш якісному рівні. Менше питань до списків виборців, більш чітко працюють члени виборчих дільниць», — відзначив він.

При цьому О. Брод визнав, що члени виборчкомів не отримали роз’яснювальних матеріалів відповідно до останніх змін до закону про вибори Президента. «Але проблем з цими питаннями не виникало. Побоювання, що половина членів ДВК не вийде на роботу і потрібно буде терміново формувати новий склад комісії, не виправдалися», — відзначив він.

Водночас О. Брод наголосив на тому, що організація роботи Центральної виборчої комісії по ліквідації різного характеру недоліків у роботі дільниць була організована на високому рівні. Виборці, за його словами, також показали високу зацікавленість у процесі. «Виборча кампанія цікава, захоплююча, і мені здається, що Україна зростає у плані демократії», — наголосив він.

А. Береза

 

Читайте также по теме