ГолосUA
07:06 20/04/2010

Молдова відкрила повітряний простір, а Німеччина закрила його

Молдова відкрила свій повітряний простір, а Німеччина закрила його.

Про це повідомили в Міжнародному аеропорту Кишинева та в Німецькій службі безпеки польотів.

Рішення про відкриття молдовського аеропорту було ухвалене після того, як надійшла інформація від Лондонського консультаційного центру з вулканічному попелу про відступ попелястого хмари від території Молдови. За умови збереження стабільної метеорологічної ситуації в першій половині дня повітряний простір Молдови залишиться відкритим і після 15:00.

Повітряний простір Молдови був повністю закритий з 17 квітня. Як повідомив генеральний директор Кишинівського міжнародного аеропорту Роман Подкоритов, виступаючи напередодні на спеціальному засіданні у прем’єр-міністра Володимира Філата, в цілому було скасовано 46 рейсів, що обслуговуються Міжнародним аеропортом Кишинева, на яких повинні були летіти понад 7 тис. пасажирів.

Водночас через хмару попелу, що утворилася над Європою внаслідок виверження вулкану на півдні Ісландії, повітряний простір над Німеччиною буде залишатися закритим для авіаперельотів щонайменше до 14.00 годин (15.00 за Києвом). Про це повідомила прес-секретар Німецької служби безпеки польотів Аня Науманн. У той же час вона не виключила, що заборона буде продовжена до вечора.

Тим часом, до аеропортів Франкфурта і Мюнхена почали прибувати перші літаки німецьких авіакомпаній «Люфтганза» (Lufthansa) і «Ейр Берлін» (Air Berlin), які, як виняток, отримали дозвіл на деякі рейси, переважно міжконтинентальні. Машинам цих авіаперевізників дозволено летіти на невеликій висоті (близько 3 тис. м) під хмарою вулканічного попелу.

За матеріалами: «БЕЛТА» , «Главком»

 

Читайте также по теме