ГолосUA
05:29 05/08/2009

Московський Патріарх Кирило не проти отримати українське громадянство

Російський Патріарх Кирило не проти отримати українське громадянство.

Про це він сказав під час зустрічі з духівництвом єпархії Української Православної Церкви в знаменитому Зимнівському монастирі неподалік Володимира Волинського, де він протягом декількох годин відповідав на питання єпископів і архієреїв.

За даними ЗМІ, представники духівництва запитували у Патріарха про створення консультаційної ради для того, щоб лікувати розкол церкви, запитували, що думає Предстоятель про те, чи стане Київ однією з офіційних резиденцій Патріарха (півроку Патріарх проводитиме в Москві і півроку — в стародавній колисці православ’я).

Архієреїв також цікавило питання, чи прийме у такому разі Предстоятель Російської Православної Церкви українське громадянство.

"Готовий був би прийняти українське громадянство, будь ласка, але для мене не існує жодних питань. Я глибоко переконаний в тому, що в якомусь сенсі розкол — це є реакція у тому числі і на неправильну політику церковної Москви. Але ця політика не зловмисна, а за інерцією", — пояснив Кирило.

Нагадаємо з 27 липня по 5 серпня в Україні перебуває з архипастирським візитом Патріарх Московський і всієї Русі Кирило.

За інформацією: «Вести»

 

Читайте также по теме