ГолосUA
15:00 30/11/2009

МОЗ швидко освоїть “грипозний” мільярд — Князевич

Міністерство охорони здоров’я у найкоротші терміни освоїть 1 млрд. грн., ініційований урядом для боротьбу з грипом.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Василь Князевич сьогодні під колегії у Міністерство охорони здоров’я, передав кореспондент ГолосUA.

“Ми вже тиждень-два цілодобово працюємо над тим, щоб правильно визначити ці кошти. Мільярд треба розв’язати за тиждень. А якщо щось неправильно зробиш — звинуватять у корупції. Але я як міністр йду на це, розуміючи в якому стані сьогодні перебуває система охорони здоров’я. Ці гроші потрібні, незважаючи на всілякі речі”, — сказав він.

До кінця дня, за його словами, колегія складе чіткий перелік того, на що саме і яким чином повинні бути використані кошти.

В. Князевич переконаний, що Верховна Рада з другої спроби подолає вето Президента на закон про виділення 1 млрд. грн. на боротьбу з грипом.

“Ми дякуємо Партії регіонів за 200 млн. грн., але я думаю, що ми дійдемо до 1 млрд. грн потихеньку. Ми сподіваємося, що Верховна Рада завтра виділить нам кошти, щоб ще серйозніше підготувати системи до серйозних викликів”, — сказав міністр.

Як повідомляв ГолосUA, 3 грудня Верховна Рада розглядатиме питання подолання вето Президента на закон про виділення 1 млрд. грн. на боротьбу з епідемією грипу. Голова парламенту В. Литвин також запропонував цього дня паралельно розглянути альтернативний законопроект депутата від Партії регіонів Миколи Азарова, який передбачено виділити на грип 20 млн. грн.

 

А. Береза

 

Читайте также по теме