ГолосUA
16:12 21/08/2010

Музей Тараса Шевченка в Каневі відреставрований, — Мінрегіонбуд

Завершено комплекс робіт з реставрації музею Тараса Шевченка в м.Канів.

За даними прес-служба Мінрегіонбуду, про це повідомив міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба.

За його словами, роботи виконувало підприємство «Укрпроектреставрація», яке знаходиться в сфері управління Мінрегіонбуду. Міністр повідомив, що в музеї переобладнано інтер’єр за ескізними розробками архітектора Лариси Скорик, реставровано фасад музею, а також виконані роботи по благоустрою прилеглої території. В. Яцуба також поінформував, що відвідувачі музею Кобзаря в Каневі зможуть побачити і оновлену експозицію. Очільник Мінрегіонбуду нагадав, що хід виконання реставраційних робіт особисто контролював Президент України Віктор Янукович.

«Тим самим Президент України і Уряд держави демонструють, навколо яких саме цінностей має консолідуватись суспільство, і яка саме ідеологія є панівною в Україні. І в політиці і в економіці влада держави і надалі буде зосереджуватись на здійсненні проектів, що об’єднують суспільство. Це дозволить зробити реальний внесок у зміцнення української державності», — наголосив В. Яцуба.

В планах на найближче майбутнє, за словами урядовця, — обладнання могили Т.Г.Шевченка і закінчення реставраційних робіт на об’єкті Успенського собору в Каневі. Цей комплекс робіт планують завершити в 2011 році, коли заплановано провести ряд заходів, присвячених 150-ій річниці від дня смерті Тараса Григоровича Шевченка та перепоховання його в Україні. /> Нагадаємо, 23 серпня цього року Президент України Віктор Янукович візьме участь у церемонії відкриття музею Т.Г.Шевченка Шевченківського національного заповідника у м.Канів.

 

Читайте также по теме