ГолосUA
11:21 18/11/2010

МВС розглядає можливість заміни паспорта громадянина України на ID-картку

 

face="Times New Roman, serif">
size="3">МВС розглядає можливість заміни паспорта громадянина України на ID-картку та можливість внесення в посвідчення особи біометричних даних про власника картки.

 

face="Times New Roman, serif">
size="3">Про це повідомив директор департаменту у справах громадянства і міграції та реєстрації фізичних осіб МВС Євген Мамонов на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

 

face="Times New Roman, serif">
size="3">Наразі прийнято рішення про запровадження біометричного паспорта для виїзду за кордон і запровадження ID-картки замість паспорта громадянина України. Наразі рішення про їх видачу ще не прийнято, прийнято рішення тільки щодо розгляду можливості їх (паперових паспортів — ред.) заміни (на електронні — ред.)”, — сказав Є. Мамонов.

 

face="Times New Roman, serif">
size="3">За його словами, біометричні дані особи обов'язково обов'язково вказуватимуться у закордонному паспорті громадянина України. Потреба вносити такі данні у ID-картку, яка може прийти на заміну паперовому паспорту громадянина України, за словами Є. Мамонова, наразі є сумнівною.

 

face="Times New Roman, serif">
size="3">Чиновник підкреслив, що нині відомство не володіє інформацією про які самі дані йдеться, коли кажуть про внесення біометричних даних у закордонний паспорт. Однак, за словами Є. Мамонова, обов'язковим буде внесення у документ зразків відбитків пальців особи. Директор департаменту навів приклади інших країн, де до біометричних даних вносять дані про райдужну сітківку ока, групу крові, зразок ДНК, а також відбитки вушної раковини.

 

face="Times New Roman, serif">
size="3">Введення біометричних даних планує запровадити 91 країна світу.

 

face="Times New Roman, serif">
size="3">К. Коваленко

Читайте также по теме