МВС створить єдину базу даних автомобілів для проходження техогляду

Міністерство внутрішніх справ планує до кінця року створити єдину автомобільну базу для проходження техогляду.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов під час засідання громадської ради при МВС, передав кореспондент ГолосUA.

“Така база даних, окрім інформації про власника і транспортний засіб, матиме інформацію про виписку водію штрафів та їх оплату”, — зауважив він.

За словами міністра, після цього буде створено мережа станцій, які матимуть діагностичне обладнання, що без участі Державтоінспекції проводитиме техогляд.

“Під час такого огляду перевірятиметься гальмівна система, рульове управління, ступінь тонування скла, паливна система та світлові прилади”, — наголосив посадовець.

Окрім того, зауважив А. Могильов, на таких станціях планується установити автоматичну фотофіксацію авто з подальшою передачею інформації про те, що цей транспортний засіб пройшов техогляд.

“При цьому водії матимуть доступ до цієї бази, а також співробітники цієї станції, які зможуть перевірити заборгованість щодо штрафних санкцій, і в разі наявності боргів, талон про проходження техогляду власнику видаватися не буде”, — підкреслив він.

Читайте также по теме