ГолосUA
09:00 20/08/2010

МВС вважає, що Данилишин переховується за кордоном — Могильов

Міністерство внутрішніх справ вважає, що колишній міністр економіки Богдан Данилишин перебуває за кордоном. Його пошуки розпочнуться, одразу після надходження відповідних документів з Генеральної прокуратури.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов під час брифінгу у Києві, передав кореспондент ГолосUA.

«Багато було відомостей, що він поїхав за кордон. Ми почнемо пошуки, якщо будуть офіційні документи на його розшук і санкції», — повідомив А. Могильов.

При цьому він зазначив, що документи по справі розшуку Б. Данилишана будуть передані і до Інтерполу. Наразі, за словами А. Могильова, ані документів на розшук, ані санкцій на його арешт від Генпрокуратури до МВС не надходило.

Нагадаємо, 11 серпня Печерський райсуд постановив затримати екс-міністра економіки Богдана Данилишина і під вартою доставити його до суду для обрання запобіжного заходу. /> Суд частково задовольнив клопотання слідчого, відхиливши його в частині надання згоди на заочний арешт Данилишина.

Раніше слідчими Генпрокуратури була порушена кримінальна справа проти Б. Данилишина за частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України — зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Б. Данилишину закидають безпідставне надання згоди на проведення тендеру з одним учасником при купівлі бензину для потреб Міноборони та будівництва паркінгу на території аеропорту "Бориспіль".

18 серпня у пресі з’явилися повідомлення, що Б. Данилишин нібито виїхав до Німеччини.

М. Мамаєва
 

Читайте также по теме