ГолосUA
12:20 02/12/2008

МВС взялося за кредитні спілки

Шахрайство, посадові злочини та розтрата майна є найпоширенішими злочинами у кредитних спілках.

Як передав кореспондент ГолосUA, про це сьогодні на прес-конференції повідомив начальник департаменту державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України Леонід Скалозуб.

За його словами, протягом цього року МВС України зафіксувало 338 злочинів, що пов`язані з небанківськими фінансовими установами, до яких належать кредитні спілки. />  
Серед характерних злочинів у кредитних спілках — привласнення коштів громадян під виглядом їх ефективного розміщення. Як приклад — кредитна спілка “Слов`янська” в Донецькій області, яка, не маючи навіть ліцензії, залучила 1,5 тисячі вкладників, що довірили спілці 16 млн грн. Зараз МВС затримало 9 організаторів «Слов’янської» та допитало 450 потерпілих.

Окрім того, фінансово-кредитна компанія “Капітал-Сервіс” залучила 10 млн грн, обіцяючи громадянам 28-32% річних. Всі залучені кошти організатори використали на власні потреби.

Київський “Ліоне банк” також здійснював зловживання в фінансовій сфері. Його жертвами стали переважно прихожани церкви “Посольство Боже”.

 

Читайте также по теме