ГолосUA
14:17 22/06/2010

МЗС: Україна готова очолити ОБСЄ

Україна готова очолити ОБСЄ з метою зміцнення її ролі у протидії викликам і загрозам безпеки і стабільності на євроатлантичному просторі.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко під час спеціального засідання Постійної Ради Організації з безпеки та співробітництва в Європі у Відні, повідомила прес-служба відомства.

У своєму виступі глава зовнішньополітичного відомства ознайомив 56 глав делегацій держав-учасниць ОБСЄ з основними пріоритетами внутрішньої і зовнішньої політики України, реалізація яких сприятиме подальшому зміцненню ролі України як важливого чинника регіональної стабільності і безпеки.

У цьому зв’язку Міністр наголосив на готовності України брати активну участь у обговоренні на платформі ОБСЄ ініціатив у сфері зміцнення архітектури європейської безпеки та просувати спільне бачення державами-учасницями ОБСЄ загроз і викликів безпеки та шляхів їх подолання.  

Окреслюючи підходи України до ключових питань порядку денного ОБСЄ, Міністр наголосив на важливості зміцнення потенціалу ОБСЄ у сфері попередження і врегулювання конфліктів і забезпечення присутності ОБСЄ в зонах конфліктів, а також підтвердив готовність України продовжити активну участь у процесах придністровського врегулювання у форматі «5+2» та на основі збереження територіальної цілісності та суверенітету Республіки Молдова. К.Грищенко позитивно відзначив роль ОБСЄ у спостереженні за виборами в нашій державі та у сприянні демократичним реформам, зміцненню прав і свобод людини і утвердженню верховенства права у державах-учасницях ОБСЄ.  

Міністр закордонних справ підтвердив готовність України очолити ОБСЄ у 2013 році і окреслив бачення майбутніх пріоритетів головування України в Організації у військово-політичному, економіко-довкільному та гуманітарному вимірах діяльності ОБСЄ.

 

Читайте также по теме