ГолосUA
08:36 23/05/2010

На Черкащині розпочалися дні радіоаматорів, присвячені Тарасу Шевченку

Стартували дні активності радіоаматорів Черкаської області, присвячені 196 річниці з дня народження та 149 річниці з дня перепоховання Тараса Шевченка на Чернечій горі в Каневі.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили організатори заходу.

Дні радіоактивності організовані за сприяння Черкаського обласного радіоклубу та товариства радіоаматорів-короткохвильовиків «ТІКИЧ» і триватимуть до 23 травня. /> Участь у днях активності беруть радіоаматори України. Вони змагаються за отримання дипломів різних ступенів.

Так, при роботі на діапазонах 3,5 – 28 МНz, радіоаматори, котрі бажають отримати диплом «Кобзар» повинні набрати 196 балів, в діапазоні 1,8 МНz бали подвоюються. При роботі на УКХ та цифровими видами зв’язку достатньо провести 5 зв’язків з радіоаматорами Черкаської області. Такі ж умови виконання диплому для спостерігачів. Зараховуються радіозв’язки проведені усіма видами випромінювання, повторні зв’язки можна проводити на різних діапазонах.

Також радіоаматори виконуватимуть умови для отримання дипломів «Тарас», «Чернеча гора», «Черкащина» та для отримання вимпелу «196 років з дня народження Т.Г.Шевченка».

В. Середа
 

Читайте также по теме