ГолосUA
14:08 11/01/2009

На Кубі створили вакцину від раку

Сенсаційним успіхом закінчилися дослідження кубинських медиків. Вони провели успішні випробування вакцини від раку простати, повідомляє Newsru.ua. />  

Як повідомила місцева влада, препарат "з успіхом пройшов перший етап клінічних випробувань" на шляху до його сертифікації.
 

Вакцина під назвою "Еберпровак" створена кубинськими фахівцями в рамках програм, здійснюваних Центром біоінженерії і генетики Гавани. Препарат був випробуваний з успіхом на пацієнтах, які страждали на "рак простати в розвиненій стадії".
 

Наразі кубинські фахівці готують нові випробування вакцини із залученням більшої кількості пацієнтів. Вони будуть здійснені в східних провінціях Ольгин і Сантьяго-де-Куба.
 

На Кубі рак простати вважається одним з найпоширеніших захворювань. За підсумками 1998 року, коли були оприлюднені останні офіційні дані, на острові з населенням 11,2 млн осіб нараховувалося майже 2 тис кубинців, хворих на цю хворобу.
 

Відзначимо, що, попри численні спроби вчених різних країн світу, досі рак вважався хворобою, вилікувати яку можна тільки на ранніх стадіях методом хірургічного втручання. Боротися з раком за всю історію людства намагалися найрізноманітнішими способами: починаючи з текіли і куркуми, і закінчуючи мишами і качконосами. Проте особливим успіхом ці спроби не увінчалися.

 

Читайте также по теме