ГолосUA
06:53 04/08/2010

На Львівщині після повені розпочався спалах гепатиту

На Львівщині — спалах гепатиту А. В інфекційному відділенні Бориславської лікарні — десятеро уражених інфекцією. Усі вони — жителі села, де у червні була повінь. Більше того, усі недужі — з однієї вулиці.

Почався спалах тиждень тому. У чотирьох хворих гепатит уже діагностовано. В інших – ті ж симптоми.

Надія Петречків – лікар інфекційного відділення Бориславської міської лікарні каже що стан хворих відносно задовільний: "Отримують належне лікування, внутрівенні краплинні введення, дієти дотримуються, постільний режим"

Кількість хворих може зростати – припускають лікарі. Адже заразитись жовтяницею можна контактно-побутовим шляхом. До того ж, інкубаційний період недуги 40-45 днів, тож вона може проявитися пізніше.

Усі криниці у селі вже двічі хлорували. Місцевий лікар і фельдшер роздають інформаційні листівки про гепатит і профілактичні ліки. У селі оголосили надзвичайну ситуацію. Закрито клуб, попереджено священиків, щоб люди у храмі менше контактували.

Після зйомок у селі де виявили спалах гепатиту А головний лікар амбулаторії порадила журналістам пройти дезінфекцію. А також профілактично 4-5 днів попити противірусні препарати.

Визначити, що саме стало джерелом зараження, поки що не вдалося. Однак під підозрою таки вода.

СОлег Когут — заступник головного державного санітарного лікаря Львівської області каже: "Гноєзбірники, які там знаходяться, дворові туалети, вони багато років використовуються, відповідно, що просочення землі однозначно мало місце. Це є раз. Друге, дуже багато криниць не влаштовані так, як годиться, немає глиняних замків, немає покришок".

Місцеві кажуть, на жовтуху люди хворіли тут і торік. Однак найбільше недужих було 2008-ого року, після найбільшого за останні роки паводку.

За матеріалами: ТСН 

Читайте также по теме