ГолосUA
07:20 20/07/2010

На Львівщині посилять контроль тендерних закупівель

Цього року у Львівській області проведено 1095 процедур закупівель згідно з чинним законодавством на загальну суму 1 376 тис. грн. З них 768 відкритих торгів на суму понад 474 тис. грн.

Про це повідомив заступник голови Львівської ОДА з питань економічної політики та інвестицій Геннадій Дмитренко під час селекторної наради із головами РДА

«Нам необхідно проаналізувати ефективність використання коштів та цін, за якими проводились закупівлі. У разі невиконання договірних зобов’язань чи виявленні порушень, розірвати угоди із виконавцями робіт», – наголосив Геннадій Дмитренко.

За результатами торгів укладено 928 договорів. Загальна сума коштів за укладеними договорами — 1 175 550,6 тис. грн. Загальна сума державних коштів на фактичні видатки за укладеними договорами в результаті проведених процедур закупівель становить 169 629,9 тис. грн. «Ми скерували листа головам РДА та міським головам міст обласного значення щодо підприємств і організацій, які недобросовісно виконували роботи чи реально не працювали на об’єктах, а передавали ведення робіт субпідрядникам. При здійсненні тендерних процедур та укладанні договорів на виконання будівельних робіт необхідно враховувати інформацію про недобросовісних виконавців робіт», – додав Геннадій Дмитренко.

Структура державних коштів, заявлених на тендер у звітному періоді замовниками в розрізі бюджетів показує, що 26% закупівель в області здійснюється за кошти місцевих бюджетів, 74% — за кошти Державного бюджету України. Основна частина коштів Державного бюджету, а саме 874007,4 тис. грн. із 874929,6 тис. грн. проходить за тендерними процедурами Львова та управлінням капітального будівництва облдержадміністрації, і тільки 922,2 тис. грн. рахується за окремими районами області.

Закупівлі без застосування процедур за укладеними договорами проведені на загальну суму 219 754,4 тис. грн. – 12312 договорів.

Л. Мицай

 

Читайте также по теме