ГолосUA
12:03 12/12/2009

На трасі Київ — Одеса знову протестують водії

На трасі «Київ — Одеса» з 11.30 ранку стартував автопробіг на знак протесту водіїв-далекобійників Одеської області.

Водії вишикувалися у автоколону, що складається більш як зі 100 вантажівок та під звуки клаксонів прямують трасою «Київ — Одеса» зі швидкістю 10/15 міліметрів на годину.

Учасники акції мають намір доїхати до села Алтесове, а потім знову повернутися до місця зібрання, де відбудеться масштабний мітинг проти «митного безладу».

За словами голови профспілкової організації перевізників у Одеській області Дмитра Охримчука, цього тижня виконуючий обов’язки керівника Південної регіональної митниці Тарас Козак свавільно підняв ціни на митне оформлення імпортних вантажів у Одеському порту майже вдвічі при тому, що в інших регіонах залишилися колишні ставки. Підприємці заявляють, що не зможуть замовляти товар на реалізацію за такою ціною, тому вже найближчим часом вантажоперевезення в області найближчим часом може повністю зупинитися.

Дмитро Охримчук також додав, що нинішня акція протесту є попереджувальною, тому участь у ній беруть не усі водії-далекобійники області. 

Нагадаємо, 3 березня 2009 року автоперевізники, що протестували на трасі «Київ-Одеса», повністю перекрили магістраль поблизу Одеси у обох напрямках. Після того, як мітингувальникам пообіцяли зустріч з прем’єр-міністром, трасу розблокували. В акції брало участь близько тисячі водіїв. Вони перекрили дорогу живим ланцюгом.

За матеріалами: «Репортер — Одесса»

 

Читайте также по теме