ГолосUA
12:14 05/02/2011

На віце-президента Єгипту було здійснено замах, загинули його охоронці

У Єгипті було здійснено замах на віце-президента країни Омара Сулеймана. У результаті загинули двоє його охоронців.

Про це повідомляють західні ЗМІ з посиланням на американські джерела.

Коли і де стався замах, наразі не відомо. Офіційного підтвердження або спростування цієї інформації теж поки немає. Зокрема, прес-секретар Білого дому  Роберт Гіббс відмовився її коментувати.

Як відомо, президент Єгипту Хосні Мубарак призначив колишнього главу розвідки Сулеймана віце-президентом 29 січня в розпал масових протестів, які тривають в країні з 25 січня. Раніше протягом майже 30-річного правління Мубарак обходився без заступників.

Як повідомляла єгипетська преса, Сулейман запропонував Мубараку план з подолання кризи в країні, який припускав зречення 82-річного президента, виключення принципу успадкування влади, проведення конституційних реформ і перестановок у керівництві правлячої Національно-демократичної партії. Про реакцію Мубарака нічого не відомо.

Нагадаємо, масові акції протесту, які тільки в Каїрі збирають більше мільона осіб, проходять з вимогою відставки Мубарака. Президент, у свою чергу, відмовляється залишати посаду, наполягаючи, що без нього в країні настане хаос.

Мубарак пообіцяв, що не буде виставлями свою кандидатуру на вересневих виборах. Крім того, у боротьбі за посаду президента відмовився брати участь його син Гамаль. Сулейман, за деякими даними, також не планує йти на вибори.

За матеріалами: ТСН

Читайте также по теме