ГолосUA
11:23 28/01/2010

На Запоріжжі викрили банкіра, який привласнив 3,5 мільйона гривень

У Запорізькій області СБ України викрито протиправний механізм розтрати та заволодіння коштами з боку посадових осіб регіонального управління одного комерційних банків на суму близько 3,5 млн. грн.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

Ці посадовці протягом тривалого часу протизаконного видавали кредити фізичним особам з малозабезпеченої категорії населення начебто для купівлі земельних ділянок в Запорізькій області. Злочинна схема полягала у фальсифікаціях при оформленні цих кредитів – зловмисники вносили до відомостей неправдиві дані щодо місць роботи та рівня доходів позичальників. Кошти, що видавалися банківською установою, зловмисники привласнювали.

Крім цього, встановлено, що кошти фактично передані продавцям земельних ділянок, під які оформлялись кредити, не відповідають ціні, вказані в угодах купівлі-продажу (за документами ціна ділянки в кілька разів перевищує суму, яку фактично було надано). Різниця між коштами, які були видані банком як кредит, та сумами, реально сплаченими попереднім власникам землі, розподілялась між посадовими особами відділення банку та іншими, причетними до кримінальних оборудок особами. Фізичні особи, на яких були оформлені кредити, отримували незначну грошову винагороду за те, що оформили кредит на своє ім`я.

Слідчим відділом УСБУ в Запорізькій області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України. Ведеться слідство.

 

Читайте также по теме