ГолосUA
15:04 24/02/2009

«Надра» штрафуватиме магазини, які не приймають його картки

Неприйняття до оплати у магазинах карток банку «Надра» є неправомірним та каратиметься штрафами з боку банку.

Про це повідомила тимчасовий адміністратор «Надра Банку» Валентина Жуковська, передала інформагенція «Ліга».

Деякі магазини, піддавшись паніці через негативну інформацію в ЗМІ, відмовляються приймати до оплати платіжні картки «Надра Банку», проте у банках обіцяють розібратися з кожним окремим випадком, погрожуючи штрафними санкціями.

«За кожним виявленим випадком «Надра Банк» звертатиметься у відповідні представництва міжнародних платіжних систем з вимогою про проведення розслідування і застосування штрафних санкцій до учасника ринку, який допустив порушення», – наголосила тимчасовий адміністратор «Надра Банку».

За її словами, такі дії деяких торгових мереж нічим не обґрунтовані і, крім того, є грубим порушенням Правил роботи міжнародних платіжних систем.

Магазини і торгово-сервісні підприємства продовжують приймати до оплати платіжні картки «Надра Банку», підкреслила Валентина Жуковська.

«За нашими даними, загальна кількість транзакцій за картками «Надра» в Україні і за кордоном в магазинах перевищує 10 тис. операцій щодня», – повідомила Жуковська, відзначивши, що при цьому добовий ліміт за картковим рахунком в торговельних точках України зберігається.

 

Читайте также по теме