ГолосUA
06:49 16/06/2010

“Нафтогаз” став асоційованим членом “Єврогазу”

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» отримала офіційне повідомлення, підписане генсекретарем Європейського союзу газової промисловості Жан-Марі Девосом про те, що Рада керуючих “Єврогазу” одноголосно прийняла рішення щодо асоційованого членства компанії у цій міжнародній організації.

Про це повідомила прес-служба «Нафтогазу».

11 червня 2010 року у м. Варшава (Польща) відбулася Генеральна Асамблея Європейського союзу газової промисловості, на якій, за пропозицією Ради правління, було прийнято рішення про асоційоване членство Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» у Єврогазі.

Довідка: Головними завданнями діяльності Європейського союзу газової промисловості «Єврогаз» є сприяння розвитку європейського газового ринку, розширення міжнародного співробітництва у газовій галузі, забезпечення інтересів європейських компаній у питаннях постачання, продажу та зберігання природного газу.

На сьогодні до Європейського союзу газової промисловості «Єврогаз» входять 49 членів з 27 країн, серед яких 35 газових компаній, 12 національних газових спілок, а також дві міжнародні організації. До «Єврогазу», зокрема, входять BP, EDF, GDF SUEZ, E.ON Ruhrgas AG, WINGAS GmbH & Co. KG, OMV Gas and Power GmbH, PGNIG, ENI SpA. />  

Читайте также по теме