ГолосUA
12:35 13/06/2009

«Нафтогаз України» передасть міжнародним банкам обгрунтування модернізації ГТС

«Нафтогаз України» вже найближчим часом надасть Європейському банку, Європейському банку реконструкції і розвитку та Світовому банку детальне технічно-економічне обґрунтування (ТЕО) кожного з проектів з модернізації ГТС України. />  

Таке рішення було прийняте під час зустрічі з технічними експертами Європейської Комісії та міжнародних фінансових організацій, яка проводилася з метою визначення пріоритетних проектів майстер-плану модернізації газотранзитної системи України, повідомили ГолосUA у прес-службі «Нафтогазу України».
 

Сторони обговорили окремі проекти, що містять майстер-план модернізації газотранзитної системи України, який було презентовано у рамках спільної міжнародної конференції «ЄС — Україна» щодо модернізації газотранзитної системи України 23 березня 2009 року.
 

Також було домовлено про те, що після вивчення ТЕО проектів вони проведуть наступну зустріч експертів у вересні-жовтні 2009 р.
 

Крім того, за інформацією відомства, до переговорного процесу, можливо, будуть залучені представники «Газпрому», як свідчення важливої ролі російської компанії і як єдиного постачальника природного газу до Європи через ГТС України.
 

Представники «Нафтогазу України» та Єврокомісії висловили впевненість, що реалізація проектів з модернізації ГТС України дозволить й надалі забезпечувати належний рівень енергетичної безпеки всього європейського континенту.

 

Читайте также по теме