ГолосUA
10:45 18/02/2011

“Нафтогаз України” тепер має право розпочати розвідку запасів нетрадиційних вуглеводнів в Україні

Договір між НАК “Нафтогаз України” та найбільшою компанією Америки — “ЕксонМобіл”, що має досвід у видобутку вугільного метану, є ще одним кроком є ще одним кроком до реального зміцнення енергетичної безпеки країни.

“Це дуже важливо і для підвищення безпеки наших шахт, оскільки, вибираючи метан із вугільних пластів, ми тим самим підвищуємо безпеку роботи шахтарів. Тому з усіх сторін для нас дуже вигідна ця співпраця, і ми маємо намір її розпочати у найближчі терміни”, — наголосив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко, передала прес-служба уряду.

Підсумовуючи результати зустрічей, міністр зазначив, що “використання інвестицій і досвіду американських енергокомпаній, залучення технічної допомоги США і новітніх технологій у нафтогазовій сфері дозволило б значно поліпшити стан енергетичної безпеки не лише в Україні, а й на Європейському континенті у цілому”.

Нагадаємо, 16 лютого 2011 року у м. Х’юстоні Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко в рамках візиту до Сполучених Штатів Америки зустрівся з керівництвом провідних енергетичних компаній США та світу — “ЕксонМобіл” та “Шеврон”.

Читайте также по теме