ГолосUA
07:58 24/01/2009

«Нафтогаз» відповів на звинувачення НБУ

Перший заступник голови НАК «Нафтогаз України» Ігор Діденко спростував звинувачення НБУ у дестабілізації ситуації на валютному ринку країни. />  

Про це він заявив у п’ятницю ввечері у прямому ефірі “Шустер Life».
 

За його словами, компанія змушена була купити на загальному валютному ринку 15 мільйонів доларів за курсом 8,5 $/грн. через фінансові санкції, призначені компанії Лондонським союзом. «Не пізніше понеділка ми повинні сплатити кошти у сумі 30 мільйони доларів, бо у разі несплати у встановлений термін сума зросте до 40 мільйонів доларів. Ми до останнього намагалися відтермінувати сплату санкцій, але це не вдалося», — пояснив Ігор Діденко.
 

«Для того, щоб придбати валюту сьогодні, ми повинні були зробити заявку вчора, однак спробували сьогодні пояснити ситуацію, але це не вдалося. Тому ми змушені були вийти на загальний ринок і купити валюту за існуючим курсом», — заявив представник «Нафтогазу».
 

Водночас глава уряду Юлія Тимошенко наголосила, що НБУ просто «відмовився продати валюту нормально, як це потрібно – без виходу на ринок, і змусив компанію купувати по ринковій ціні, встановленій Нацбанком».

 

Читайте также по теме