ГолосUA
14:40 26/04/2010

«Нафтогаз» вкотре взявся захищати Януковича від Тимошенко

«Нафтогаз України» вимагає від лідера опозиції Юлії Тимошенко «не заважати» Президенту Віктору Януковичу в «стабілізації економіки».

Про це йдеться в четвертій поспіль за останні дні заяві «Нафтогазу» на одну й ту ж тему.

«Трудовий колектив «Нафтогаз України» у своїх численних зверненнях висловлює обурення цинічними заявами лідера БЮТ Юлії Тимошенко та її прихильників з приводу життєво важливих газових угод, підписаних в Харкові президентами України і Росії», — повідомляє прес-служба НАК.

«Шановний екс-прем’єр-міністр, звертаємо увагу, що саме під вашим тиском і при Вашій участі в січні 2009 року був підписаний кабальний контракт між «Нафтогаз України» і «Газпромом», який поставив під загрозу існування підприємств нафтогазової галузі України», — йдеться в повідомленні.

«Так це і є ваша «Велика Перемога», про яку було заявлено відразу після підписання контракту? Ця «перемога» обернулась підвищенням цін на газ та зупинкою більшості промислових підприємств, а «Нафтогаз України» за рік приростила близько 27 млрд.грн боргів», — наголошують у НАК.

«Чому народ України повинен втрачати понад 300 млн. дол. США щомісячно? Потрібно розуміти, що без харківських угод ціни на газ для населення виросли б як мінімум в 8 разів, для ТКЕ — в 4 рази, для промисловості — в 1,5 рази. Таке підвищення залишило б багато сімей без коштів для існування, а дитячі садки, школи, лікарні і житлові будинки — без тепла», — йдеться у заяві.

«Шановна Юліє Володимирівно, ми втомилися від Ваших безпідставних заяв і популістської риторики. Просимо вас не сіяти розбрат у суспільстві, не перешкоджати стабілізації економіки і не заважати новій команді на чолі з діючим президентом і урядом працювати над виведенням країни з кризи», — заявляють у НАК.

За матеріалами: Українська правда

 

Читайте также по теме