ГолосUA
19:04 02/12/2008

«Нафтогаз» збіднів на 5 млрд. грн.

Позапланові втрати НАК "Нафтогаз України" в 2008 р. склали понад 5 мільярдів гривень.  />  

Про це ГолосUA повідомили у прес-службі компанії. 
 

Зокрема, заборгованість підприємств теплокоммуненерго перед НАК "Нафтогаз України" на сьогоднішній день складає 1,2 млрд грн. Згідно з заявою компанії, це є одним з чинників, які негативно вплинули на рух оборотних коштів і зменшили їх наявність в НАК, що призвело до виникнення заборгованості "Нафтогаза" за поточними платежами, зокрема, за імпортований природний газ. Інша причина такого фінансового достатку — сплата боргу по сплаті ПДВ за імпортований до України в I кварталі 2006 р. газ в розмірі близько 1,6 млрд грн., відзначають в компанії.
 

За інформацією прес-служби «Нафтогазу», з прибутків поточного року НАК вимушена була повністю погасити заборгованість підприємств ТКЕ за 2007 р. перед постачальниками імпортованого природного газу у розмірі 1,6 млрд. грн. Проте підприємства ТКЕ продовжують нагромаджувати заборгованість в поточному році.
 

Також в результаті зниження курсу гривни протягом жовтня-листопада незаплановані втрати компанії склали 600 млн грн.
 

Таким чином, позапланові втрати НАК протягом 2008 року склали понад 5 млрд. грн. Компанія відзначає, що ця сума фактично відповідає об’єму заборгованості НАК "Нафтогаз України" за поточними розрахунками за імпортований природний газ.

 

Читайте также по теме