ГолосUA
15:01 19/02/2010

Найближчим часом бюджет не ухвалять — БЮТ

Перспектив для ухвалення проекту держбюджету на 2010 рік найближчим часом немає.

Про це сказав заступник голови Бюджетного комітету Верховної Ради, депутат від БЮТ Дмитро Ветвицький, передає кореспондент ГолосUA.

“В ситуації, що склалася, неможливо не те що ухвалювати бюджет, його навіть неможливо реально розглянути”, — наголосив Дмитро Ветвицький. Депутат нагадав, що Верховна Рада мала доопрацювати проект держбюджету і повернути його уряду. Натомість парламент цього не зробив, наполягаючи, що саме уряд має підготувати новий проект держбюджету на цей рік, зазначив нардеп.

Не бачить заступник голови Бюджетного комітету ВР і перспектив для підвищення соціальних стандартів цього року. “На сьогодні немає перспектив для підвищення соціальних стандартів, оскільки ухвалюються закони, що не наповнюють дохідну частину держбюджету, а навпаки зменшують її”, — зазначив депутат. Він нагадав, що у вівторок, 16 лютого, Верховна Рада ухвалила закон, яким знижуються акцизні збори на тютюн та коньячні вироби. А це втрата 700 мільйонів гривень для держбюджету на цей рік.

“Я взагалі не розумію, як можна буде підвищувати пенсії і соціальні стандарти в Україні, якщо знижуються акцизи. У всій Європі вони підвищуються в період кризи, а в нас — навпаки”, — висловив здивування народний депутат.

Відповідаючи на запитання журналістів, чи готовий БЮТ до роботи в опозиції у разі переформатування коаліції, Дмитро Ветвицький зауважив, що на сьогодні БЮТ “готовий до боротьби”. “Але якщо доведеться йти в опозицію, то ми підемо”, — додав він.

О. Каретнікова.

 

Читайте также по теме