Найефективнішою політичною технологією є соціальний діалог з виборцем — політтехнолог

 

Найбільш ефективною технологією усіх виборів залишається ефективний суспільний діалог з виборцем.

 

Про це політтехнолог Сергій Гайдай заявив на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

 

«Немає жодної політичної технології окрім однієї – вміння вести ефективний соціальний діалог, який складається з реальних дій та вчинків, які реально змінюють життя звичайного громадянина. Саме це найбільш дієва політична технологія», — наголосив він.

 

За словами експерта, «українські політики поки що у своїй масі не навчилися вести ефективний соціальний діалог з виборцем». «У їх головах величезна кількість міфів – починаючи з міфу про адмінресурс, про ефективність політичної реклами, а головна технологія, якою вони не оволоділи – це ефективна система вчинків і дій», — зазначив С. Гайдай.

 

Саме відсутність ставки на домовленості з виборцем експерт назвав базовою помилкою більшості політиків на цих виборах. «Всі думали, що все вирішіть домовленість з владою, з територіальною комісією, з ЦВК… Тобто всі вважали, що варто домовитись з діючим губернатором і ти вже мажоритарник, а, взагалі-то, треба домовитись з 20-ма тисячами виборців і тут нових технологій окрім поїздок, зустрічей з виборцями, представлення їм своєї програми, ніхто ще не вигадав», — підсумував С. Гайдай.

Читайте также по теме