ГолосUA
13:30 21/05/2010

Найважливіше для Криму — поліпшення надійності енергопостачання, — Клюєв

Першочерговим завданням центральної та місцевої влади з розвитку економіки Автономної Республіки Крим є підвищення надійності енергопостачання. Про це заявив перший віце-прем’єр-міністр України Андрій Клюєв на нараді з актуальних питань соціально-економічного розвитку Автономної Республіки Крим, яка відбулася у Сімферополі, — передала прес-служба уряду.

Він нагадав, що власні генеруючі потужності задовольняють лише 10% від потреби регіону, а сама система енергопостачання потребує введення нових магістральних ліній електропередачі та заміни майже третини зношеного обладнання.

За словами А. Клюєва, на сьогодні відібрані пріоритетні проекти будівництва та реконструкції магістральних і локальних ліній електропередачі, підстанцій, генеруючих потужностей, фінансування яких здійснюватиметься за рахунок бюджетних коштів, власних коштів підприємств та інвестиційної складової у тарифах.

«Незважаючи на обмежені можливості державного бюджету в умовах продовження впливу світової фінансово-економічної кризи на економіку країни, урядом вперше закладено в Державному бюджеті України на 2010 рік 150 млн. грн. для будівництва об’єктів електроенергетики Криму», — заявив Андрій Клюєв. Він додав, що уряд планує також активізувати зусилля для залучення як вітчизняних, так і міжнародних кредитних ресурсів для реалізації цих проектів.

Залишається актуальним питання подальшої газифікації населених пунктів Криму, в першу чергу сільських. /> „Нафтогаз України” за пропозицією Ради міністрів Автономної Республіки Крим сформовано та затверджено уточнений перелік підвідних газопроводів, до якого було включено 24 об’єкти газопостачання (необхідний обсяг фінансування – 119,5 млн. гривень).

За словами Андрія Клюєва, Уряд розраховує на часткове фінансування цих об’єктів НАК „Нафтогаз України” та відповідну дольову участь коштів з бюджету Республіки. «Важливим джерелом фінансування енергетичних проектів у Криму є інвестиційна складова в тарифах, яка напряму пов’язана з фінансово-економічним станом підприємств енергетики», — відзначив перший віце-прем‘єр-міністр. Тому, за його словами, треба наполегливо працювати над покращенням рівня розрахунків споживачів за отримані енергоносії.

 

Читайте также по теме