ГолосUA
13:18 05/12/2008

Наливайченко закликав Януковича і Коновалюка не шкодити національним інтересам

Виконуючий обов’язки голови Служби безпеки України Валентин Наливайченко звернувся з відкритим листом до лідера фракції Партії Регіонів Віктора Януковича та голови тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України Валерія Коновалюка «з приводу ситуації, яка склалася навколо необгрунтованих звинувачень щодо «незаконного» постачання озброєнь до Грузії».

Текст листа оприлюднено на сайті СБУ.

Зокрема, Валентин Наливайченко наголосив, що «тема незаконних поставок озброєнь до Грузії є надуманою». Він також закликав Віктора Януковича «сприяти захисту національних інтересів держави від наклепницьких кампаній».

Окрім того, у відкритому листі в.о. голови СБУ зазначив, що на державному рівні було проведено ретельні перевірки, які підтвердили законність поставок озброєнь, що здійснювались до Грузії. «Усі поставки з України до Грузії здійснювалися виключно на підставі угод, укладених уповноваженими на це вітчизняними підприємствами-спецекспортерами з Міністерством оборони Грузії або іншими законними грузинськими імпортерами, за відповідними дозволами Державної служби експортного контролю України, яка є спеціально уповноваженим державним органом, що санкціонує експорт озброєнь», — заявив він.

Нагадаємо, Валерій Коновалюк неодноразово заявляв, що комісія Верховної Ради з розслідування постачання української зброї Грузії виявила факти незаконної торгівлі України зброєю.

 

Читайте также по теме