Населення нейтрально сприйняло скасування політреформи, бо експерти критикували її — політолог

Протягом останніх 5 років експертне середовище часто критикувало конституційну реформу 2004 року і це призвело до того, що люди не змогли критично сприйняти її скасування.

Таку думку висловив директор Центру політичних досліджень та конфліктології Михайло Погребинський, передав кореспондент ГолосUA.

«Зараз люди побачили, що скасували реформу, але ж про неї постійно погано говорили, скасували, думають, ну й слава Богу. Уявлення про парламент в населення: це 350 мільйонерів, як ходять на роботу в годиннику за 100 тисяч доларів і це правда, бо я багатьох таких знаю, які інколи б’ють один-одному пику. Думають, забрали ну і добре, в такого парламенту сам Бог велів забрати повноваження. Маємо те що маємо через те, що всі потроху долучились до критики реформи», — сказав М. Погребинський. 

За його словами, вина прийняття такого рішення покладена не тільки на опозиції, саму владу і парламентський корпус, а й на експертне середовище, яке критикувало реформу 2004 року, не згадуючи жодних позитивних моментів. «Абсолютна більшість моїх колег говорили, що це недолуга реформа, ну зараз от маємо «долугу» реформу… ані громадської, ані експертної підтримки того, що це був крок у напрямку європейської моделі політичної системи – нічого подібного не було», — наголосив він.

 

Читайте также по теме