ГолосUA
08:44 24/09/2010

Нацрада витісняла державні телерадіокомпанії на користь комерційних структур, — І. Богословська

Західні та північні регіони України подекуди не мають покриття українськими ЗМІ.

Про це заявила голова Тимчасової слідчої комісії в Верховній Раді з питань розслідування законності прийняття рішень Національною радою з питань телебачення і радіомовлення щодо проведення конкурсів та встановлення переможців конкурсу на отримання ліцензій на мовлення з використанням відповідних частот у 2005-2010 рр. позафракційний народний депутат Інна Богословська, передав кореспондент ГолосUA.

Зокрема, вона відзначила, що протягом 2 місяців роботи ТСК зробила велику кількість запитів до всіх українських і незалежних компаній, які мають чи мали претензії до діяльності Нацради.

Також вона зауважила, що комісія володіє численними документами про діяльність Нацради , які свідчать про витіснення державних телерадіокомпаній з медійного простору України на користь комерційних структур. “Сьогодні ми отримали докази, що кілька територій України, особливо Західна Україна і на Півночі не мають взагалі покриття українських ЗМІ. При цьому на їх території фактично мають величезне розповсюдження іноземні ЗМІ. Якщо на Заході — це західноєвропейські, то на Півночі — це російські і білоруські ЗМІ”, — зазначила вона.

Відтак, за словами І. Богословської вже сьогодні Верховна Рада звернеться до Кабінету міністрів з пропозицією модернізації розвитку медійного ринку, а також з пропозицією визначитися з тим, як будуть розвиватися державні канали, і радіо, і телебачення, а також комерційні ЗМІ.

Н. Виноградська

 

Читайте также по теме