ГолосUA
14:49 18/03/2009

НБУ оприлюднив свої висновки по десяти банках, де введена тимчасова адміністрація

Національний банк України підготував висновки щодо роботи тих банків, де введена тимчасова адміністрація внаслідок їхнього складного фінансового стану. Їх оприлюднив директор Департаменту припинення діяльності банків НБУ Костянтин Раєвський.

За його словами, наразі в Україні тимчасова адміністрація діє у 10-ти банках.

“Укрпромбанк” — наразі готується подання до Кабінету Міністрів із пропозицією про рекапіталізацію банку за рахунок держави. НБУ погодив рекапіталізацію.

Банк “Національний кредит” — погоджено його приєднання до “Промінвестбанку”.

Банк “Київ” — ТА було введена 9-го березня, звіт ще не надходив.

Банк “Надра” — готується подання до КМУ із пропозицією до рекапіталізації банку за рахунок держави. НБУ погодив рекапіталізацію.

“Трансбанк” — ТА була введена 28 лютого, звіт ще не надходив.

“Західінкомбанк” — є низка потенційних інвесторів, готових вкласти в нього гроші.

Банк “Причорномор’я” — конкретні рекомендації ТА відсутні. На думку НБУ, банк заслуговує рекапіталізації за рахунок держави, але ТА проводить переговори з потенційними інвесторами. Кінцевий термін подання пропозицій — 20 березня.

“Одеса банк” — за планом ТА ведуться переговори із потенційним інвестором.

Банк “БІГ Енергія” — 16 березня введена ТА, звіт не надходив.

“Родовід банк“ — акціонери подали прохання на рекапіталізацію банка державою.

Тимчасова адміністрація вводиться у банк, якщо протягом останніх півроку він втрачає 30% свого капіталу. Мета ТА відновити фінансовий стан банку і зберегти його активи та пасиви. Опісля введення ТА встановлюється мораторій на зняття грошей терміном у 6 місяців. Голова ТА у двадцяти денний термін має підготувати звіт, щодо подальшої роботи банку та ситуації, що склалась на сьогодні. Так ТА може рекомендувати провести рекапіталізацію банку за участю держави (що, у більшості випадків, не дуже вигідно країні), самостійно знайти інвесторів, або рекомендувати банк на ліквідацію.

 

Читайте также по теме