ГолосUA
09:07 16/02/2010

Небажання Тимошенко йти у відставку може призвести до політичної війни в Україні — НУ-НС

Заява Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко про те, що вона не збирається йти у відставку, може призвести до того, що в Україні розпочнеться новий виток політичного протистояння між гілками влади.

Таку думку висловив народний депутат від фракції НУ-НС Тарас Стецьків в інетерв’ю кореспонденту ГолосUA після засідання фракції за участю Прем’єр-міністра.

«Її точку зору можна поважати, вона має право заявляти, що не йде у відставку, але з іншого боку, є цілий ряд небезпек», — сказав депутат.

Він зазначив, що мотивацією небажання Ю. Тимошенко йти у відставку стало прагнення зміцнити коаліцію, щоб не допустити реваншу і не дати «втратити країну». «Це питання емоційно я можу зрозуміти, але треба зрозуміти і іншу річ, і в першу чергу це треба зробити Ю. Тимошенко. В такій ситуації новообраний президент Віктор Янукович вступає у боротьбу з парламентською більшістю та з опозиційним урядом. Це війна інститутів влади, що може призвести до дуже серйозної загрози протистояння між гілками влади», — сказав депутат.

Т. Стецьків висловив також своє нерозуміння поведінки Ю. Тимошенко. «Я не розумію, для чого їй це протистояння. Що воно зрештою їй дасть, окрім того, що Ю. Тимошенко втратить останню свою підтримку», — сказав він.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме