Немає різниці, хто виступатиме у якості інвестора в модернізації української ГТС — Землянський

 

size="4">Немає різниці хто виступатиме у якості інвестора у модернізації української ГТС.

 

size="4">Про це сьогодні заявив експерт з питань енергетики Валентин Землянський на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.

 

size="4">«Якщо Україна отримає гарантії транзиту від Росії, то відповідно в такому випадку вже навіть не важливо, хто буде виступати в якості інвестора, російська сторона чи Європа. Тому що і російській стороні Європі потрібне якесь розуміння. А Україні, в першу чергу, який обсяг газу буде проходити», — наголосив експерт.

 

size="4">При цьому В.Землянський пояснив, що «якщо ми зберігаємо ті обсяги газу, які на сьогодні снують, а це порядку 100 млрд. куб. м на рік, тоді реконструкція російської ГТС має місце і можливе й інвестування у декілька мільярдів».

 

size="4">На думку експерта, «якщо ми зрозуміємо, що газ піде в обхід, в тому числі і по Південному потоку, то думаю ні російська сторона ні Європа на це не підуть. І тоді постане питання не про розширення про збереження потужності».

 

size="4">Нагадаємо, Україна почала модернізувати газотранспортну систему (ГТС) власними силами. За рахунок зростання обсягів прокачування, а також внутрішньої економії «Укртрансгаз» вклав у підвищення ефективності роботи системи близько $ 200 млн. і планує витратити на ці цілі наступного року понад $ 300 млн. На думку експертів, за п’ять-сім років українська ГТС може бути повністю модернізована і без допомоги Росії або країн Євросоюзу.

 

size="4">Росія може виступити інвестором у модернізації української газотранспортної системи (ГТС).

 

size="4"> 

Читайте также по теме