ГолосUA
13:21 09/09/2010

Нинішні дії опозиції можуть консолідувати її електорат, — експерт (ГОЛОС)

Нинішні дії опозиції з блокування роботи парламенту можуть консолідувати її електорат, проте невідомо, чи надовго.

Таку думку висловив політолог Євген Копатько в коментарі кореспонденту ГолосUA.

«Дії опозиції — це спроба отримати громадську увагу, що свідчить про те, що опозиція демонструє силу і можливості, щоб створювати незручності для більшості. Я думаю, що це може консолідувати електорат, який не є прихильником коаліції, можливо, частина електорату повернеться до опозиції», — зазначив він.

За словами політолога, такий крок з боку опозиції — це не найкраще рішення для її політичного майбутнього. «Я думаю, що це не найкраще рішення — на певний час це може стати топом новин, але, за великим рахунком, відповідь буде за владою, оскільки у парламенті мають прийматися певні закони, що мають інтерес для країни», — пояснив експерт. /> ГОЛОС

На його думку, ситуативно ці дії можуть привести до позитивного результату, але політична та електоральна ситуація зараз не на користь опозиції.

«Якщо зміниться радикально (ситуація — ред.), можливо, це принесе певні дивіденди. На початку це може консолідувати електорат, але невідомо, чи надовго, оскільки країна, незалежно від політичних симпатій, не зацікавлена в тому, щоб конфлікт носив перманентний характер і розповсюджувався на те, що одна зі сторін блокує щось», — наголосив Є. Копатько.

На запитання, що має зробити опозиція, щоб її дії принесли дійсно позитивний результат, експерт зазначив, що для початку їй необхідно консолідуватися,

«Вона (опозиція — ред.) повинна здійснювати консолідовані дії і кроки. Оскільки насправді зараз багато критики… Багато людей, які не є прибічниками Партії регіонів, критичні до дій опозиції. По-перше, те, що вони розрізнені, по-друге, конфліктне середовище існує досить жорстке всередині опозиції, і по-третє, мають бути якісь аргументи, на які влада зверне увагу. Поки що, на мій погляд, цього немає. Тобто якщо зараз є якісь проблеми у влади, то це ніяк не заслуга опозиції», — підсумував він.

Нагадаємо, що фракція «БЮТ-Батьківщина» пообіцяла блокувати роботу Верховної Ради до 31 жовтня, тобто до дня виборів до місцевих рад, якщо законопроекти опозиції не будуть проголосовані парламентарями.

А. Штепура
 

Читайте также по теме