ГолосUA
08:40 02/10/2010

Нинішня парламентська коаліція перетвориться в більшість – Лавринович

Відповідно до Конституції 1996 року нинішня парламентська коаліція перестане існувати й перетвориться на парламентську більшість.

Про це міністр юстиції України Олександр Лавринович заявив у прямому ефірі телеканалу «Інтер», передав кореспондент ГолосUA.

«Чинний Основний закон не передбачає такого формування як парламентська коаліція. Але це не означає, що політичні партії, які мають свої фракції в парламенті будуть якось у інший спосіб працювати», — сказав О. Лавринович.

За його словами, для ухвалення рішень в парламенті все одно потрібна більшість від конституційного складу, необхідний компроміс і пошук спільних позицій, для того, щоб можна було ухвалювати закони і інші рішення в парламенті.

«Тому не буде коаліції – буде парламентська більшість, яка буде сформована в ситуації, яка є сьогодні. Я гадаю, що збережеться підхід вироблення спільної позиції представників політичних сил, які і до цього координували свої дії», — зазначив О. Лавринович.

Нагадаємо, 1 жовтня цього року КСУ визнав неконституційною політреформу 2004 року. Відтак Україна стала президентсько-парламентською республікою й повернулася до Конституції 1996 року.

С. Загірний />  

Читайте также по теме