ГолосUA
14:43 24/06/2010

НКРЕ планує прийняття закону про «тотальне» встановлення лічильників газу восени

Національна комісія регулювання електроенергетики розраховує на прийняття закону про обов’язкове встановлення лічильників газу восени. />  

Про це заявив голова НКРЕ Сергій Тітенко на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.
 

«Ми навряд встигнемо прийняти його до літніх канікул у ВР, але сподіваємось, що на початку осені цей закон буде прийнятий і з’явиться можливість тотально встановити лічильники газу по всій країні, які не дадуть можливості ні самим облгазам зловживати таким поняттям, як норма, ні самим споживачам ухилятися від встановлення лічильників», — заявив він.

За його словами, НКРЕ вже спрямували у парламент законопроект про встановлення лічильників газу і наразі очікує його якнайближчого прийняття. С.Тітенко констатував, що одна із причин незадовільних розрахунків за спожитий газ – це відсутність лічильників у споживачів.

Окрім цього він зазначив, що НКРЕ планує запропонувати уряду механізм адресної заміни споживачам старих котлів на нові.

 «Ми маємо ситуацію при якій 2 однакових будинки по 30 квадратних метрів споживають різні обсяги газу. Ми зараз проводимо аналіз через що так відбувається, але ми розуміємо, що це через неефективні котли з коефіцієнтам корисної дії, які відповідають нормам 1935 року. Ми запропонуємо уряду механізм заміни старих котлів на нові. Це буде адресне для споживачів і це надасть можливість знизити газоспоживання в Україні», — наголосив С. Тітенко.

К.Коваленко  
 

Читайте также по теме