Нові правила техогляду скоро будуть розглянуті на засіданні уряду – Могильов

Законопроект щодо нових правил проходження технічного огляду транспортних засобів вже скоро буде розглянутий на засіданні Кабінету Міністрів України.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов під час прес-конференції після наради в ДАІ, передав кореспондент ГолосUA.

«Проект закону, який стосується проведення техогляду, наразі, проходить обговорення у відповідних міністерствах, і вже скоро буде розглядатися на засіданні Кабміну», — сказав А.Могильов.

За його словами, Україна підписала низку домовленостей із Європейським Союзом, відповідно до яких, правила проведення технічного огляду автомобілів мають бути дещо змінені.

Міністр зазначив, що згідно з проектом закону, нові автомобілі до 3 років не мають проходити техогляд, з 3 до 15 років – раз на два роки, а коли вік автомобіля перевищив 15 років – кожен рік.

А.Могильов також зауважив, що техогляд буде проводитись приватними фірмами, а замість паперових талонів про ТО буде видаватись нова пластикова картка, яку майже неможливо підробити.

Читайте также по теме