Новий скандал у Європі, пов’язаний із вмістом діоксину у продуктах харчування, не торкнеться України.
У цьому запевнив голова Державної санітарно-епідеміологічної служби України Сергій Риженко сьогодні на прес-конференції, передав кореспондент ГолосUA.
За його словами, у травні минулого року, Український інститут екогігієни довів, що діоксин не міг потрапити у курячі яйця у Німеччині з кукурудзи українського виробництва. Більше того, як зауважив посадовець, українським вченим вдалося встановити, що небезпечна речовина потрапила у яйця через олію або інші жири.
«Приклад з «діоксиновим» скандалом у Німеччині ще раз довів необхідність готуватися до чогось заздалегідь. Для цього треба мати потужну лабораторну базу. Нам вдалося забезпечити ці аспекти», — зауважив С. Риженко.
За його словами, наразі в Україні створена належна система для попередження появи небезпечних речовин у продуктах харчування.
Нагадаємо, що у травні 2010 року між Україною та Німеччиною розгорівся скандал, пов’язаний із вмістом діоксину в яйцях яких готували українською кукурудзою. Нещодавно у Європейському Союзі знову виникла проблема, пов’язана із вмістом діоксину сільськогосподарської продукції, яка вироблена в Німеччині.