ГолосUA
10:32 23/07/2010

Новий єдиний податок може знищити малий український бізнес — БЮТ

Підвищення єдиного податку зашкодить малому та середньому бізнесу в Україні.

Про це заявив член фракції БЮТ, міністр фінансів опозиційного уряду Андрій Сенченко, повідомила прес-служба політсили.

За його словами, нинішня влада продовжує закручувати гайки малому та середньому бізнесу, збільшуючи з липня поточного року підприємцям — “спрощенцям” (платникам єдиного і фіксованого податку) єдиний податок на 210 гривень, які надходитимуть до Пенсійного фонду.

“У час, коли бізнес ледь виживає, із останніх сил намагається не ліквідовувати підприємства, ці зайві щомісячні витрати ще більше ускладнять їх роботу”, – сказав він.

За словами Андрія Сенченка, завдяки цьому закону, на жаль, не покращиться робота і Пенсійного фонду. “Влада швидше знищить малий бізнес, ніж завдяки збільшеним податкам наповнить казну Пенсійного фонду”, — заявив Сенченко.

Нагадаємо, що підписаний президентом Віктором Януковичем 17 липня Закон № 2461-VI “Про внесення змін до законів України Про Державний бюджет України на 2010 рік” і “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” передбачає підвищення пенсійного внеску для фізичних осіб на спрощеній системі до 294 гривень (з урахуванням 84 гривень, які вони раніше платили в ставці єдиного податку). />  

Читайте также по теме