ГолосUA
07:47 07/06/2010

Новостворене підприємство до Євро-2012 — це чергова структура, що проїдатиме бюджетні гроші Львову — депутат

Створення Львівського комерційного підприємства (ЛКП) “Агенція підготовки Львова до Чемпіонату Європи з футболу 2012” — це чергова структура, що проїдатиме бюджетні гроші міста.

Про це заявив депутат міськради Юрій Кужелюк в коментарі кореспонденту ГолосUA.

"У нас по Євро-2012 уже настворювали усе що можна і не можна. Усе, що треба і не треба, примазують до Євро щоб "погрітись". Чи потрібна ця структури чи ні? Ми вже створили дирекцію по Євро-2012, потім ця дирекція пішла в Київ разом із стадіоном. Зараз ми створюємо комунальне підприємство, бо, нібито, цього вимагає УЄФА, але я не вірю в те, що УЄФА щось вимагає. Жодної вимоги від УЄФА поки що ніхто з депутатів не бачив", — сказав він.

За словами депутата новостворене підприємство — це чергова витрата бюджетних грошей, тому що у бюджет цього ЛКП внесли півтора мільйона гривень.

"Це гроші на зарплату працівникам і на першочергові видатки – закупівлю меблів, техніки і так далі. Оскільки невиконання бюджету становить близько 58 мільйонів гривень, то недоцільно створювати додаткові видаткові структури. Очевидно, що на наступний рік на утримання цього ЛКП потрібно буде виділити 3 мільйони гривень, адже наразі півтора мільйона гривень виділяють лише на півроку. Кажуть, що ніби це ЛКП у 2012, коли проходитиме Євро, стане прибутковим. Під час засідання комісії ми прийняли рішення, що нове ЛКП до Євро-2012 буде створено за рахунок зменшення видатків на державне управління у міській раді, але цієї пропозиції депутати не підтримали. При цьому штат департаменту Євро-2012 теж не скорочують", — наголосив він.

Політик зазначив, що теоретично, це ЛКП мало б бути комерційним і заробляти на себе, «але наразі бачимо, що ніхто нічого не заробляє, тільки споживає кошти з бюджету».

"Наприклад, ми створили Інститут міста. Яким є його результат роботи? Ніяким. А зарплату платимо, і таких прикладів є багато", — підсумував він.

Нагадаємо, депутати Львівської міської ради підтримали проект ухвали про створення ЛКП “Агенція підготовки Львова до Чемпіонату Європи з футболу 2012». Ця агенція буде займатися комерційною складовою під час Євро-2012. Зокрема, йдеться про рекламу торгової марки Євро-2012, роботою зі спонсорами та комерційними партнерами.

Наразі передбачено, що штат ЛКП налічуватиме 8 працівників, проте на час проведення чемпіонату їх число перевищить тисячу. Більшість з них будуть волонтери, що працюватимуть за трудовими угодами.

Л. Мицай

 

Читайте также по теме