ГолосUA
10:58 04/10/2010

Нову угоду про створенні парламентської більшості буде підписано о 15 годині — Литвин

У понеділок о 15 годині за участі трьох фракцій — Партії регіонів, Компартії та Блоку Литвина — буде підписана політична угода про створення парламентської більшості у Верховній Раді.

Про це повідомив Голова Верховної Ради Володимир Литвин на брифінгу у парламенті, передав кореспондент ГолосUA.

В. Литвин нагадав, що згідно з рішенням Конституційного суду про скасування політреформи 2004 року і повернення до Конституції 1996 року ці зміни зачеплять і Верховну Раду, адже згідно з новою Конституцією у парламенті більше немає формату коаліція-опозиція. “Це бажання депутатів, бажання фракцій продовжити нести надзвичайно складну відповідальність з організації роботи Верховної Ради, а також за реалізацію тих рішень, які будуть ухвалені спільно з Кабміном”, — наголосив Голова ВР.

Спікер нагадав, що у 2002 році також була сформована неформальна більшість і підписана відповідна угода. “Нині це також вкрай необхідно, оскільки втрачається правовий сенс площини коаліція-опозиція. І щоб не почався броунівський рух, оскільки наразі немає чіткої регламентації наявності і функціонування фракцій, потрібна ця угода”, — сказав В. Литвин.

Він також спрогнозував, що у парламенті буде створено як мінімум дві депутатські групи, оскільки наразі в парламенті є 28 позафракційних депутатів. “І я думаю, що це ще не вечір, оскільки із інших фракцій з’явиться ряд депутатів, які намагатимуться знайти політичне опору у Верховній Раді”, — нагадав спікер.

О. Звенигора />  

Читайте также по теме