ГолосUA
18:56 26/04/2010

Огляд преси за 27 квітня

Центральною подією, навколо якої останніми днями точаться дискусії в Україні та за її межами стала ратифікація Верховною Радою угоди про пролонгацію перебування Чорноморського флоту в Україні іще на 25 років, котра повинна відбутися у вівторок, 27 квітня. Не оминули цієї теми і українські друковані ЗМІ.

Зокрема, «Газета по-українськи» у статті «Історичний годинник розвитку нації призупиняється» повідомляє про те, що 37 представників української інтелігенції підписали звернення до громадськості об’єднатися і не допустити ратифікації угоди про продовження терміну перебування російського Чорноморського флоту в Україні — до 2042 року. На думку авторів статті Президент Віктор Янукович, продовживши термін перебування ЧФ РФ у Севастополі на на 25 років, порушив обіцянки, які давав тримаючи руку на Пересопницькому Євангелії 50 днів тому.

Не оминула теми ратифікації договорів про продовження перебування Чорноморського флоту на території України у своїй статті «ЗРАДОфікація» і газета «Україна молода». Журналісти не виключили, що під час процедури ратифікації договору у стінах парламенту буде багато бійок, оскільки раніше пленарного засідання, на якому розглядатимуть ратифікацію угод щодо флоту й газу, опонуючі сторони заявили, що задля досягнення своїх цілей вони готові піти навкулачки. Сесійну залу ще з суботи утримують під контролем депутати від Партії регіонів: вони «застовпили» президію, аби не допустити блокування з боку опозиції. На погоджувальній раді лунала лайка, звинувачення у зраді, у шарпанині рвалися мікрофонні дроти. Опозиція готується привести під стіни ВР велелюдну маніфестацію. Утім події останніх днів свідчать: на жаль, опоненти Януковича – подріблені, і через це слабші. А «Регіони» й вулицю беруться контролювати.

Газета «Новая» у статті «Операция «Ратификация» висловлює думку, що Україна опинилася у ситуації заручника величезних апетитів та амбіцій політиків. Журналісти помітили, що питання про ратификацію досі не включене у порядок денний роботи парламенту. Поведінка вищого керівництва країни яскраво свідчить про те, що цей документ все-таки буде ратифікований за будь-яких дій опозиції. Голосів для ратифікації вже зараз більш, ніж достатньо. «Новая» також переконана, що у випадку ратифікації угоди громадський спротив буде неминучим.

 

Читайте также по теме