ГолосUA
18:55 13/04/2010

Огляд ЗМІ за 14 квітня

Газета «Новая»

Іменні залізничні квитки повертаються

У цьому році на травневі свята нам не пощастить гуляти цілий тиждень — 1,2 і 9 травня випадає на вихідні, так що з 5-го по 7-е всім доведеться вийти на роботу. Тим не менше багато українців планують на майовку відправитися в гості або на південь. Але вибратися з обласних центрів у той же Крим на поїзді, буде вельми проблематично. Як з’ясувала «Новая», ще 10 квітня більшість квитків у південному напрямку вже були продані. Мабуть, без перекупників тут не обійшлося.

Тим часом в МВС ініціюють повернення іменних залізничних квитків. Співробітники міністерства скаржаться, що за три роки скасування паспортного контролю робота транспортної міліції дуже ускладнилася. Крім того, в МВС налякані терактами в сусідній Росії. Там вважають, що іменні квитки — один з дієвих (!) Методів захисту від терору. /> «Вже готується постанова Кабміну з пропозицією повернути іменні квитки. Важче стало розшукувати підозрюваних, впізнавати загиблих, шукати викрадені паспорти та інші документи. Та й спекуляцій відразу стало набагато більше — перекупники на вокзалах пропонують квитки на будь-який напрямок з відчутною націнкою, а в відпускний час — втридорога », — повідав« Нової »співробітник Департаменту по зв’язках з громадськістю МВС Геннадій Карпюк.

МАФи заважають не тільки Януковичу

Зі столичними кіосками розбирався «Силач». «Нова» дізнавалася, чи можна вирішити цю проблему з розумом

У Києві знову зносили кіоски — цього разу на пл. Шевченко. 8 — 10 квітня кран «Силач» піднімав МАФи (близько 60 штук), і вивозили їх на вул. Богатирську, 31. За словами орендарів, про знесення їх не попереджали, а приписи вручали перед ліквідацією об’єктів. Це в кращому випадку, а в гіршому — забирали майно, незважаючи на закриті замки. Господарі займали холодильники для швидкопсувного товару на сусідньому ринку "Полісся", рятуючи те, що залишилося.

На наших очах продавець закрила двері і поїхала додому, а через кілька хвилин приїхав кран, кіоск підняли і відвезли, — розповіли «Новой» продавці МАФів на протилежному боці вулиці. — Кажуть, це робиться для того, щоб кіоски не муляли очі Януковичу — він їздить по Вишгородській на роботу. Раніше перенесли автобусну зупинку, і людям доводиться йти кілька сотень зайвих метрів.

«Україна Молода»

Лешек спочине з королями

Подружжя Качинських поховають у Кракові. Ідентифіковано ще 43 жертви авіакатастрофи під Смоленськом

Польща прощається зі своїм президентом. Учора тіло Леха Качинського було виставлено в капличці президентського палацу, де кожен міг віддати шану трагічно загиблому в авіакатастрофі під Смоленськом главі держави. А згодом — і його дружині Марії Качинській.
 

Тіло першої дами доставили до Варшави літаком тільки вчора, оскільки ідентифікувати його вдалося лише напередодні ввечері. Упізнати пані Марію допомогла обручка, на якій вигравіювано її ім’я. Поховають президентське подружжя не в суботу, як повідомлялося раніше, а в неділю, 18 квітня.

Як повідомив заступник голови президентської канцелярії Яцек Сасін, на церемонію запрошено лідерів іноземних держав. Про свою готовність приїхати на похорон уже заявили президенти Росії Дмитро Медведєв, Естонії — Тоомас Хендрик Ільвес, канцлер і президент Німеччини Ангела Меркель та Хорст Келер. Не виключено, що прилетить і президент США Барак Обама.

Ми ще ого-го!

Янукович у Вашингтоні барвисто описував потенціал української економіки, обіцяв збільшити зростання ВВП і… просив на це кошти

Однієї ремарки нашого глави держави було достатньо, аби зрозуміти: бадьорі заяви Прем’єр-міністра Миколи Азарова, буцімто ми вже вийшли у бюджеті на дефіцит 6%, але МВФ вимагає його зменшити, м’яко кажучи, — не відповідають дійсності. Шість відсотків — це умова Фонду. У нас виходило дещо більше. Віктор Янукович навіть погрожував показати журналістам розрахунки, як саме дефіцит утискатимуть до цієї позначки. Соціальні виплати, за його словами, не чіпатимуть. Натомість зекономлять на багатих. Насамперед постраждають заможні пенсіонери: максимальна пенсія не перевищуватиме 10 тисяч гривень. Утім така економія для мільярдного бюджету — навіть не копійки.

Інші джерела, які назвав Президент, викликали деяке здивування: оптимізація витрат та скорочення адміністративного персоналу. Адже перше словосполучення взагалі нічого не означає, а громадськість досі могла бачити тільки розширення апарату, запровадження посад нових заступників міністрів тощо. Так само не зміг пояснити Віктор Федорович і зміст такої
своєї обіцянки, як «шукатимемо змогу збільшити податки там, де це не буде ущемляти можливості нашої економіки, наприклад за рахунок багатих людей».

 «Газета по-українські»

Чиновникам уріжуть премії

Недавно один із наших працівників сходив тричі за день у різні установи без відома свого керівника. Так бути не повинно. Якщо людина самовільно залишає роботу — це порушення, — каже Олександр Биков, заступник міського голови Кременчука Полтавської області.
Відтепер за подібні порушення державним службовцям міської ради Кременчука урізатимуть премії. Від 9 квітня керівництво нагадало, аби чиновники, якщо йдуть посеред дня з роботи, розписувалися у спеціальному зошиті.

Газета «День»

Бюджету немає, а комітети ділять...

Прем’єр Микола Азаров явно погарячкував, коли під час свого обрання пообіцяв, що бюджет буде представлений 11 квітня. Цього і наступного тижня бюджет розглядатися не буде. Лишень би встигнути до Першотравня — це тепер завдання-максимум. Регіонали запевняють, що бюджет практично готовий, вся заковика в ціні на газ.

Також поки що ведуться переговори з Міжнародним валютним фондом, які ще жодного результату не дали. А без цих показників не можна доопрацювати проект основного фінансового закону країни.

Проте вчора коаліції вдалося розподілити по парламентських комітетах депутатів від Партії регіонів. Зокрема, регіонал Григорій Калетнік обраний головою Комітету з питань аграрної політики і земельних відносин, регіонал Олександр Пеклушенко — головою Комітету з питань фінансів і банківської діяльності.

Українізація неминуча

Що доброго ми можемо отримати з того поганого, що робиться в державі (і не тільки в Україні), — чи не найчастіше питання на яке останнім часом задають собі українці та над яким роздумують експерти. Ставлення влади до державної мови, відмінне від ставлення до неї попередньої влади, деякі ініціативи урядовців, зокрема, Дмитра Табачника та Володимира Семиноженка, викликають у суспільстві невдоволення та роздратування. Почалися навіть розмови про русифікацію України. Але соціальні психологи апелюють до закону дії-протидії і висловлюють думку: якщо влада буде відверто демонструвати своє українофобство, то це …посилить українізацію.

 

Читайте также по теме