ГолосUA
11:28 03/03/2009

Огризко не виправдав очікування, — експерт

Володимир Огризко, який напередодні був звільнений з посади міністра закордонних справ, не виправдав очікування щодо української дипломатії. Про це кореспонденту ГолосUA в ексклюзивному інтерв’ю заявив політолог Дмитро Видрін. «Він відчував себе фундатором зовнішньої політики країни, а насправді він лише виконавець. Через цю плутанину і наробив багато помилок. Він не виправдав очікування щодо української дипломатії», — наголосив експерт.

За словами Дмитра Видріна, «було досить підстав для звільнення Володимира Огризка з посади». «Огризко поводив себе не як дипломат, а як політик, який був заангажований на одну з політичних сил. Не треба плутати зовнішню політику і дипломатію: зовнішня політика — це прерогатива парламенту і президента, а дипломатія — це якраз прерогатива керівника МЗС», — зазначив він.

Нагадаємо, напередодні на засіданні Верховної Ради 250 депутатів проголосували за звільнення міністра закордонних справ Володимира Огризка. Зокрема, «за» проголосувало 174 народних депутатів від Партії регіонів, 49 – від БЮТ, 0 – від НУ-НС, 27 – від КПУ і 0 – від Блоку Литвина.

 

Читайте также по теме