ГолосUA
10:19 21/02/2009

Оніщук вважає незаконною діяльність колекторських фірм

Міністр юстиції Микола Оніщук заявив, що діяльність колекторських фірм, які займаються збиранням боргів за дорученням банку, знаходиться поза законом.

Про це він сказав в ефірі телеканалу Інтер.

«Це фірми, які щойно утворилися і взяли за основний зміст своєї діяльності виконувати доручення банків і збирати борги. З моєї точки зору, як міністра юстиції, діяльність таких фірм знаходиться поза законом», — сказав Оніщук.

«По-перше, зазвичай, це сегмент фінансово-банківської діяльності і він має ліцензуватися. Відповідного законодавство, яке б регулювало діяльність таких колекторських фірм у нас немає», — зазначив він.

«Друга обставина – є проблема пов’язана з тим, що така колекторська фірма або особа, яка отримала від банку право вимоги і банк їй доручив, по суті, отримає доступ до інформації персонального характеру про особу», — сказав міністр.

Оніщук підкреслив, що «таку персональну інформацію можна збирати, отримувати і розпоряджатися лише тим установам, які прямо передбачені законом. У даному випадку, банк має таке право, але він таке право не може передати колекторській фірмі».

 

Читайте также по теме