ГолосUA
13:17 28/07/2009

Оператори попередили: зв’язок та Інтернет можуть подорожчати

Оператори зв’язку пообіцяли підняти ціни на мобільні розмови, інтернет та кабельне телебачення, якщо Нацкомісія з регулювання радіозв’язку змінить умови ліцензування їх діяльності.

Таку думку на прес-конференції висловила голова правління Інтернет-Асоціації України Тетяна Попова, повідомив кореспондент ГолосUA.

За її словами, у запропонованому НКРЗ проекті щодо спрощення ліцензування скасовано розподіл на послуги. Тож якщо раніше дозвіл був потрібен лише на 4 види послуг, то тепер ліцензію потрібно буде отримувати на всі види зв’язку.

Окрім цього, за інформацією Т.Попової, ліцензії потрібно буде отримувати щорічно, коли раніше вони надавалися на термін від 5 років. Таким чином оператори зв`язку занепокоєні тим, що існує ризик не отримати дозвіл на наступний рік.

Водночас, в Асоціації стверджують, що список вимог для отримання ліцензій в новому проекті НКРЗ значно збільшений, що також ускладнюватиме процедуру отримання ліцензій. „Будь-яка дерегуляція в тому чи іншому вигляді призведе до підвищення собівартості послуг. В такому випадку оператор буде змушений підняти тарифи для споживачів на ці послуги”, – резюмувала Т.Попова.

К.Коваленко

 

Читайте также по теме