ГолосUA
11:46 23/09/2010

Опозиційний уряд звинувачує Кабмін Азарова у провалі бюджетного процесу

Уряд Миколи Азарова провалив бюджетний процес.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр опозиційного уряду Сергій Соболєв на засіданні тіньового уряду, передав кореспондент ГолосUA.

“Ми маємо безпрецедентний факт з моменту ухвалення у 1999 році змін до бюджетного кодексу, які встановлювали абсолютно чіткі правила і процедури подачі проекту бюджету на наступний рік в парламент. На сьогодні бюджетний процес зірваний, адже було імітовано нібито подачу проекту бюджету на 2011 рік у ВР, якого ніхто не бачив і далі повернення його назад”, — зазначив він, додавши, що жоден член бюджетного комітету цього документу не бачив.

“Зрозуміло, що проекту бюджету на 2011 рік не існує”, — наголосив політик.

На думку депутата, головною причиною провалу бюджетного процесу є політична складова, а саме — місцеві вибори 31 жовтня.

“31 жовтня відбудуться вибори, але ж у бюджеті на 2011 рік неможливо обійти питання, які, власне, і складають бюджетну політику, а саме — фонд заробітних плат, дотації і субвенції, які надаються з центрального бюджету”, — підкреслив С. Соболєв.

Політик зазначив, що уряду доведеться врахувати у проекті Держбюджету підвищення тарифів на комунальні послуги та цін на газ, що не вигідно владі перед виборами.

“На наш погляд, фактично уряд вирішив приховати поки що до 31 жовтня ту свиню, яку він вирішив підкласти під новорічну ялинку кожному громадянину України, власне, зі стартом бюджетного процесу на наступний рік”, — підкреслив він.

При цьому нардеп зазначив, що згідно з підписаним меморандумом з Міжнародним валютним фондом, наступний рік фактично стане “роком без підняття зарплат медикам і вчителям, без індексації пенсій та без допомоги НАК “Нафтогазу””.

О. Звенигора />  

Читайте также по теме