ГолосUA
14:40 14/12/2009

Організація Українських Націоналістів (бандерівців) вирішила підтримати Ющенка

Провід Організації Українських Націоналістів (бандерівців) прийняв рішення на виборах президента України 2010 року підтримати Віктора Ющенка. />  

Про це повідомили у проводі Організації Українських Націоналістів (бандерівців).

"Згуртований націоналістичний табір не виростив у своїх рядах необхідного кандидата. На старті виборчої кампанії Організація Українських Націоналістів оприлюднила критерії-вимоги до кандидата у Президенти від національно-патріотичного руху. Ми сформулювали нашу позицію у Заяві «Обираймо Президента-українця!», закликавши український загал робити зважений вибір і не дозволити себе зловити на порожні обіцянки. Окресленими критеріями-вимогами ми звернули увагу нашого членства і всього патріотичного суспільства на світоглядні і політичні переконання претендентів на головну державну посаду і, також, на особисті чесноти кожного кандидата", — йдеться у документі.

"Наступним політичним кроком ОУН стало звернення до всіх висуванців, які позиціонували себе представниками державницьких сил, щодо консолідації навколо національної ідеї та визначення серед них єдиного кандидата, який мав би реальні шанси на перемогу. Перед нами стояв високий ідеал єдності, а, також, і приклад 2004 року, коли спільна позиція національно-демократичних, націоналістичних сил, ініційована ОУН, призвела до народного піднесення і принесла позитивний результат.

Маємо ствердити, що на наше звернення отримано реакцію лише від штабу діючого Президента Віктора Ющенка, який задекларував волю до широкого об’єднавчого діалогу. На жаль, інші кандидати, до яких було направлено наше бачення розвитку ситуації, публічно відмовились взяти участь у консолідаційних процесах. Розвиток виборчої ситуації довів, що реальними претендентами на перемогу є троє кандидатів: В.Ющенко, Ю.Тимошенко, В.Янукович. Всі інші є технічними кандидатами.

Виходячи з вищесказаного, та, беручи до уваги резолюції нарад провідного членства, ОУН заявляє про підтримку діючого Президента України Віктора Ющенка на виборах у січні-лютому 2010 року. Ми вважаємо, що він не на словах, а реальними кроками проводить політику відродження України і пропонує конституційні реформи для виходу з політичної кризи.

Виборча програма Віктора Ющенка вирізняється тим, що дає пряму відповідь на сучасні українські виклики. Передовсім, Президент чітко виступає за виведення з території України Чорноморського флоту Російської Федерації, заявляє про підтримку української мови як єдиної державної, проголошує курс на євроатлантичну інтеграцію та збереження національної пам’яті.

Ми, патріотичні виборці України, хочемо Президента, який: Керуватиме з допомогою ефективної команди відданих особистостей. Змагатиме за консолідацію нації і побудову національної держави. Створить умови для розвитку національної економіки й капіталу.

Виступає за визнання боротьби ОУН і УПА на державному рівні. Дбає про відродження культури та національної пам’яті нації. Створить умови для утвердження єдиної помісної УПЦ. Збереже зовнішній курс України як європейської держави.

Таким кандидатом на Президентських виборах у 2010 році є Віктор Ющенко. Підтримавши його кандидатуру, ми робимо свідомий вибір в напрямку утвердження Української Самостійної Соборної Держави", — зазначають націоналісти.

За матеріалами: ZAXID.NET
 

Читайте также по теме